Ritarinkukka (Hippeastrum)

Ritarinkukka (Hippeastrum)

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Muutama valokuva viljelyksiltä

Ajattelin tähän väliin tehdä päivityksen, missä näkyisi puutarhaviljelyksiä yleisemmin. Eli saisi kuvan mitä kasvattelen ulkona. Jotenkin tuntuu, että pihalla viljelysten määrä vain kasvaa ja uutta penkkiä pitää aina välillä perustaa. Kova tauti tämä kasvihulluus :).


Tässä yleiskuva pihan vanhimmasta penkistä, jossa kasvaa paljon kuunliljoja, reunoilla tuijia ja kuusia, joita on leikelty muotoon ym. Ruusujuuri (Rhodeola rosea) on viihtynyt tässä penkissä hyvin.

Alemmassa kuvassa yllä on toinen vanha penkki, missä kasvaa pioneja, tulikellukkaa, useita eri päivänliljoja ja kuunliljoja. Alimmassa kuvassa on punainen kaunokainen (Bellis perennis), joka on itselle yksi lempikukka. Se jaksaa piristää kukinnallaan.Kasvihuoneeseenkin pääsi jo muuttamaan muutama chili. Löysin mielenkiintoista lajiketta lähimyymälästä, eli Bhut Copenhagen-lajiketta. Kasvihuonekausi alkaa vähän myöhään, kun alku vierähti uuden pohjan teossa huoneeseen. Toivottavasti nyt saadaan asukkaita nopeasti muuttamaan uudistettuihin tiloihin. Aion kirjoittaa myöhemmin lisää kasvihuoneen kuulumisista. Toivottelen kaikille lukijoille aurinkoista kesän jatkoa ja hyviä kasvatuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti