Ritarinkukka (Hippeastrum)

Ritarinkukka (Hippeastrum)

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Viherlandian visiitti

Eilen päätin taas pitkästä aikaa suunnata katsastamaan kasvivalikoimaa Viherlandiaan Jyväskylään. Se on Suomen suurimpia puutarha-alan liikkeitä, mistä löytyy kaikkea ihanaa sekä ulos että sisälle. Tämä saattoi olla iso virhe, sillä uusia kasveja ei enää todellakaan mahtuisi kotiin. Ajattelin ottaa valokuvia ja vain ihailla kasveja, mutta tämä taisi vain olla itseni huijaamista. Päästyäni Viherlandiaan suunnistin ensiksi katsomaan kevään kukkasipuli-valikoimaa ja sieltä löytyi heti Begonioita, Gloksinioita ja ulkopuutarhaan Liljoja ja Daalioita sekä lisäksi erikoisempia sipuleita, kuten Sauromatumin mukuloita. Tämän jälkeen päätin käydä Viidakkosiivessä vilkaisemassa Viherlandian asukkaita eli Kallea ja Torstia, jotka ovat papukaijoja. Pojat olivat kovin touhukkaalla tuulella ja esittelivät temppujaan. Vanhemmilleni he antoivat jopa häkin raoista siemeniä. Luulivat varmaan, että nämä ovat nälissään. Siellä oli todella tropiikin tuntu ja paljon oli kasvivalikoimaa.

Kasvusiivessä oli mielenkiintoisia kasveja, kuten Pilkkubegonia (Begonia maculata), Kaaripapinkaura (Billbergia x windii) ja monia orkideoja, kuten Lumikuningatar (Coleogyne cristata) ja Masdevallioita, sekä todella komeita Perhosorkideoja. Lisäksi oli todella kauniita Flamingonkukkia, joiden suojuslehti oli oranssi ja pilkullinen. Kevät oli myös jo saapunut Viherlandiaan ja myynnissä oli Pelargonian taimia ja Petunian ym. ryhmäkasvien taimia. Visiittini ei ollut kauhean pitkä, mutta tuli taas nähtyä monia erikoisempia kasveja ja mukaankin tarttui jotain. Oranssikukkainen Masdevallia lähti mukaan, toivottavasti viihtyy hyvin.

 
 
 
 
 
 
 Pilkkubegonia
 
 
 Viidakkosiiven kasveja

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa juuri siltä mitä itsekin kaipaan. :) Todella viehättäviä pikkubegonioita! Ne ovat minulle uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
 2. Uusi tuttavuus minullekin tuo pikkubegonia. Kiva kun olet julkistanut blogisi mm. Huiskulan sivuilla. Mielenkiintoiselta vaikuttaa, siksi liityin seuraajaksesi. Tervetuloa tutustumaan myös minun blogiini!

  VastaaPoista
 3. Rohkea julkaisu Mikko! :) Pitääkin käydä tutustumassa Huiskulan suvuihin ja Annelin blogiin.

  VastaaPoista
 4. Todella kiva kuulla, että blogi vaikuttaa mielenkiintoiselta. Katselin Anneli myös sinun blogiasi ja varmasti luen sitä jatkossa.

  VastaaPoista